چرا سازمان ها به مشاور فروش نیاز دارند؟مشاوران فروش سعی میکنند تا کسب و کارها در بازار رقابتی موفق شوند و به سودآوری برسند. یکی از دلایل مهمی که نشان میدهد چرا به مشاوره برای فروش نیاز داریم، به کارگیری جدیدترین تکنیکها، راه حلها و همچنین استراتژیهای فروش است.
کار مشاور فروش، ارائه توصیه و مشاوره فروش از طریق کمک به تصمیم گیری های مدیریتی درباره تعیین یا تغییر استراتژی فروش، تاکتیکهای فروش، هدفگذاری فروش، تسهیم فروش بین مناطق جغرافیایی یا فروشنده ها و غیره، تعیین یا تغییر شرایط معامله (اعطای انواع تخفیف، نقد یا نسیه فروشی، انواع پروموشن فروش، تبلیغات فروش، مسائل مربوط به وصول)، سازماندهی واحد فروش، استخدام نیروی فروش، آموزش فروشنده ها، انگیزش نیروهای فروش، ارزیابی عملکرد نیروهای فروش و نظارت بر عملکرد واحد فروش است.
به زبان فنی، مشاور فروش به مشتری خود از طریق مشاوره فروش کمک می کند تا با گرفتن تصمیم های درست در حوزه های یاد شده، کارایی و اثربخشی واحد فروش و در نتیجه میزان فروش واحد فروش یا شرکت را بالا ببرد.
با توجه به نکاتی که گفته شد وظایف مشاور بازاریابی و فروش برای کسب و کارها ارزشمند هستند زیرا؛ به تعیین استراتژیهای کوتاه مدت، بلند مدت و اهداف شرکت کمک میکنند. همینطور رقبا و بازارها را بررسی و تحلیل کرده و تکنیکهای جدیدی برای فروش، تبلیغات و عرضه محصولات و خدمات ارائه مینمایند.
مشاوره فروش به معنی تبیین و تدوین استراتژی های فروش و بازاریابی، مهندسی فروش، عارضه یابی فرآیند فروش، قیمت گذاری، تعیین اهداف و استراتژی ها، کشف بازارهای جدید، بررسی وضعیت رقبا، تدوین نقشه راه تیم فروش، آموزش تیکنیک های حرفه ای فروش، ارتباط موثر با مشتریان و ایجاد مشتریان وفادار و … است. کسب و کارهایی که در بخش فروش خود دچار بحران شده اند با بهره گیری از خدمات مشاوره فروش می توانند تاکتیک ها و استراتژی های مناسبی را در برخورد با بازار و مشتریان اتخاذ کنند.
فرایند مدیریت فروش و بازاریابی یکی از چالش های اساسی برای ادامه حیات سازمان ها است. چه بسیارند شرکت هایی که به دلیل عدم درک درست فرآیند فروش، هوشمند نبودن تیم فروش و ندانستن تاکتیک های فروش مناسب بازار در کسب و کار خود شکست خورده اند. اگر در یک سازمان همه بخش ها وظایف خود را به درستی انجام دهند اما برنامه یکپارچه و هدف گرایی برای مدیریت فروش پیش بینی نشده باشد سازمان در رسیدن به اهداف خود ناکام خواهد ماند. از این رو سازمان ها با کمک یک مشاور فروش حرفه ای و با تجربه به تدوین برنامه جامع فروش سازمانی اقدام می کنند تا ضمن بهره مندی مناسب از منابع در اختیار، با سرعت بیشتر و خطای کمتری مسیر موفقیت را بپیمایند.