راهبرد مشاوران
درخواست‌‌مشاوره
خانهکوچینگ کسب‌ و کار

کوچینگ کسب‌ و کار

بیزینس کوچینگ (کوچینگ کسب و کار) چیست؟

بیزینس کوچینگ (BUSINESS COACHING) یکی از مفاهیم مهم در جامعه امروزی است که به فعالیت‌های اقتصادی و تجاری اشاره دارد. هر سالِ هزاران کسب وکار کوچک راه اندازی می شوند، اما فقط یک سوم از این کسب وکارها تا سال سوم باقی می ماند.

علت ریشه ای شکست و مرگ شرکتهای تازه تأسیس، فقر سرمایه و فناوری، اشتباه فناورانه یا محصول با طراحی ضعیف نیست، بلکه علت اصلی بهره مند نشدن از مربیان کسب وکار با تجربه، شایسته و مناسب از سوی شرکتهای تازه تأسیس است.

کوچینگ کسب و کار (Business Coaching) یک رابطه مشترک بین صاحب یا مدیر عامل و یک بیزینس کوچ حرفه ای است که هدف آن توسعه استراتژیک یک کسب و کار موفق است. باید به این نکته توجه داشته باشید که می توانید یک کسب و کار جدید را در یک لحظه راه اندازی کنید اما حفظ و توسعه آن به مراقبت و زمان بیشتری نیاز دارد.

بیزینس کوچینگ یا مربیگری کسب و کار به فرآیندی گفته می‌شود که در آن یک کوچ یا مربی حرفه‌ای، سازمان ها و شرکت ها را در راستای اهداف کاری خود راهنمایی می‌کند. یک مربی کسب‌ و کار به مراجع ، در خصوص ایجاد مهارت‌های رهبری، شکل گیری استراتژی های تجاری و بهبود طرز تفکر کمک می‌کند.

این فرآیند به سازمان‌ها و شرکت ها در رسیدن به رشد بی سابقه، عبور از باورهای محدود کننده، و اتخاد استراتژی های برنده ، بسیار کمک می کند. نتیجه این فرآیند تحت‌ تأثیر هدف مراجع قرار دارد.

مربی یا کوچ کسب‌ و کار با تمرکز بر نقاط قوت مدیران و صاحبان بیزینس، مهارت‌های آنها را تقویت و کسب‌وکار ها را به سمت موفقیت های بزرگ مالی و رسیدن به اهداف ، هدایت می کند .

بیزینس کوچینگ به شما کمک می کند تا چشم اندازی برای کسب و کار خود طراحی کنید که با ارزش‌های شما و اهدافی که برای زندگی خود دارید هماهنگ باشد. با در دست داشتن این چشم انداز، بیزینس کوچ راهنمایی، پشتیبانی و مسئولیت پذیری لازم برای تعیین و پیشبرد اهداف را در اختیار شما قرار می دهد تا کسب و کارتان را از جایی که هست به جایی که می خواهید ببرید.

به طور کلی بیزینس کوچینگ شما را هدایت می کند تا در زمان کمتر به دستاوردهای بیشتری برسید و از شما حمایت می‌کند تا به طور همزمان زندگی کلی خود را نیز بهبود بخشید.

چرا باید بیزینس کوچینگ را انتخاب کنیم؟

ممکن است در مقطعی از زمان و به عنوان صاحب یک بیزینس (کسب و کار)، به دلیل احساس نارضایتی سوالات زیر برایتان مطرح شده باشد:

• چرا از کسب و کارم احساس نارضایتی می‌کنم؟

• چگونه برای انتخاب پروژه‌ها و پیاده سازی ایده‌ها در کسب و کار تصمیم گیری و اقدام کنم؟

• چه کاری می‌توانم انجام دهم تا بیزینس خود را ارتقاء دهم؟

بیزینس کوچینگ (gBusiness Coachin) شاخه‌ای از علم کوچینگ است که به شما در رابطه با کسب و کارتان کمک می‌کند. اولین اقدام بیزینس کوچ‌ها این است که آنچه را که در حال حاضر انجام می‌دهید، مسیری که در آن هستید و اینکه چرا نتایج مورد نظر شما حاصل نمی‌شود را روشن می کنند تا تصمیمات آگاهانه‌ای برای پیشرفت بگیرید.

امروزه کوچینگ کسب و کار برای مدیران عامل و صاحبان مشاغلی که می‌خواهند خود و شرکتشان را ارتقا دهند، به یک روش رایج و مهم تبدیل شده است. با این حال، بسیاری از افراد به درستی نمی‌دانند که کوچینگ به چه معناست و چه کمکی به کسب و کارشان می‌کند.

بیزینس کوچینگ برای چه کسانی مناسب است؟

بیزینس کوچینگ برای کسانی که می‌دانند چه می‌خواهند و با آغوش باز به استقبال تغییر می‌روند، مناسب است. در این حالت است که بیزینس کوچ به شما کمک می‌کند تا برای خود اهدافی بهتر و عالی‌تر تعریف کنید، بهتر تصمیم بگیرید، عملکرد بهتری از خود به نمایش بگذارید و روابطتان را بهبود بخشید.

بیزینس کوچینگ برای:

• مدیران عامل؛

• مدیران ارشد؛

• صاحبان کسب‌وکار؛

• کارآفرینان؛

و همه کسانی که قصد توسعه کسب‌وکار خود را دارند‌ مناسب است.

خدمات و مزایای کوچینگ کسب‌ و کار

از آنجایی‌ که کوچینگ کسب‌ و کار به رفتار افراد در محیط کار متمرکز است، پدر علم مدیریت کیفی، “ادوارد دمینگ”، مفهومی را به‌ عنوان واکنش زنجیره‌ای رفتارها در محیط کار مطرح کرده است. این یعنی زمانی اقدامات و رفتارهای کارکنان یک سازمان یا مدیران بهبود خواهد یافت که یک بیزینس کوچ آن‌ها را همراهی کند و آن‌ها را در مسیر درست کوچ کند. در این متد کارکنان می‌آموزند که چگونه خود و عملکرد خود را ارزیابی نموده و از تأخیرها و اهمال‌کاری‌ها جلوگیری کنند تا کار به دوباره‌کاری نکشد. در اینجا به چند مورد از بهترین مزایای کوچینگ کسب‌ و کار اشاره خواهیم داشت:

• بین رویکردهای مبتنی بر برنامه مدیران با کوچینگ دوره‌ای و وابسته به موقعیت‌های مختلف، تعادل و توازن ایجاد می‌کند.

• هماهنگی و ارزیابی کار تیم را به‌ منظور ارزیابی عملکرد و چگونگی برقراری ارتباط بین اعضای تیم بر عهده می‌گیرد.

• به‌گونه‌ای استراتژیک بر بازاریابی کسب‌ و کار شما متمرکز می‌شود و منتج به افزایش درآمد می‌شود.

• این امکان برای مدیران وجود دارد که با برگزاری جلسه معارفه و طرح سؤالات، کوچ مناسب خود که بیشتر با شخصیت و بیزینس شما جفت‌وجور است را بیابند.

• فرصتی را فراهم می‌کند تا آنچه را که برای بیزینس در همان لحظه خاص اهمیت دارد، انجام دهید و با اراده به مرحله بعد بروید و بیزینس خود را سریع‌تر و به‌طور مداوم رشد دهید.

• کوچینگ کسب‌ و کار به بیزینس‌ها کمک می‌کند تا دیگر در مقابل مشتریان خود احساس درماندگی و خستگی نکنند و در آن شرایط کنترل هم چیز را در دست بگیرند، مدیریت زمان داشته و بهترین تصمیم را اتخاذ کنند.

• ریشه مشکلات و مسائل کسب‌ و کار شما را شناسایی کرده و راهکارهای قابل‌ اجرا را برای به‌کارگیری هر چه سریع‌تر و دریافت نتیجه بهتر در خود شما می‌یابد.

• به کسب‌ و کارها آزادی عمل می‌دهد و نتایج تثبیت‌شده و قابل پیش‌بینی را دارد.

• نه‌ تنها به رشد سازمان بلکه به رشد فردی مدیران کمک می‌کند.

• اگر با یک بیزینس کوچ کارآمد و معتبر همراه شوید، یک تیم با بهره‌وری بالا و ثمربخش خواهید داشت که شما را روز به‌ روز به هدف نزدیک‌تر می‌کند.

• با استراتژی‌های فروش و بازاریابی آشنا شده و روش‌های جذب مشتری و کسب درآمد بیشتر را خواهید آموخت.

• با نظام ارزش‌های خود و بیزینس‌تان و چگونگی ایجاد یک دید کلی و نهایی از هدفتان آشنا می‌شوید.

• کوچینگ کسب‌ و کار چگونگی شروع و توسعه یک بیزینس و آموزش کارکنان را به شما نشان خواهد داد. کارکنان خواهند آموخت که چگونه بر مسائل و مشکلات روزمره کار خود فائق آیند.

• بیزینس کوچ در کنار شما خواهد بود تا موانع موجود در مسیر موفقیت خود را شناسایی کنید. طبق ارزش‌ها و باورهایتان، میزان تأثیرگذاری آن‌ها را بر بیزینس خود را بسنجید.

علت اهمیت کوچینگ کسب و کار

تقویت مهارت رهبری و افزایش اعتماد به نفس رهبران کسب و کار از عوامل مهمی هستند که امروز به علت تعدد وظایف یا فشار کاری، ممکن است نادیده گرفته شوند. افزایش درآمد مستلزم داشتن مهارت‌های نرم در دنیای امروزی است، هوش هیجانی، تعامل و گفت و گوی سازنده با دیگران خصوصا در محیط کار و جلسات کاری از عوامل اثرگذار محسوب می‌شوند و دیگر نمی‌توان به این موارد، سلیقه‌ای نگریست. بلکه لازمه ماندگاری و توسعه هر کسب و کاری محسوب می‌شوند. بیزینس کوچ به شما کمک می‌کند تا تمام مهارت‌های نرم مورد نیاز شغل و کسب و کارتان را فرابگیرید و به درستی از آنها استفاده کنید.

امروزه تعدد مسئولیت‌ها و وظایف به قدری افزایش یافته است که تقسیم وظایف و تخصص محوری لزوم پیشرفت هر کسب و کار محسوب می‌شود؛ تیم سازی یکی از راه حل‌های مناسب جهت رسیدن به چنین هدفی است. اگر فکر می‌کنید در حوزه منابع انسانی سازمان خود نیازمند بهبود تیم سازی هستید حتما با مدیر منابع انسانی خود مشورت کنید و در صورت لزوم از یک بیزینس کوچ حرفه‌ای نیز استفاده کنید.

تفاوت دستاورد ها با بیزینس کوچینگ و بدون بیزینس کوچینگ چیست؟

بدون داشتن بیزینس کوچ:

• انفرادیت: وقتی بدون بیزینس کوچینگ کار می‌کنید، ممکن است تنها و بدون هدایت و راهنمایی حرکت کنید. این می‌تواند باعث کاهش انگیزه و ایجاد مشکلات در اجرای ایده‌ها و طرح‌های کسب و کار شما شود.

• عدم هدف‌گذاری مشخص: بدون بیزینس کوچینگ، شما ممکن است با مسئله‌ها و چالش‌ها روبرو شوید که برای حل آنها هدف‌های مشخص و راهبردهای کافی ندارید. این عامل می‌تواند باعث کندی در پیشرفت شما شود.

• از دست دادن فرصت‌ها: بدون راهنمایی مناسب، ممکن است فرصت‌های مهم و ارزشمندی را از دست بدهید و از بهترین بهره‌برداری از آنها محروم شوید.

• نبود استراتژی‌های مؤثر: در صورت عدم داشتن بیزینس کوچینگ، احتمال دارد استراتژی‌های مورد نیاز برای رسیدن به موفقیت و رشد کسب و کارتان را نداشته باشید و به نتایج مطلوب نرسیده و در جهت نامطلوبی پیش بروید.

به همراه داشتن بیزینس کوچ:

• هدف‌گذاری دقیق‌تر: با داشتن بیزینس کوچینگ، می‌توانید هدف‌های دقیق‌تری برای کسب و کار خود انتخاب کنید و راهبردهای مؤثرتری برای رسیدن به آنها تدوین کنید.

• راهنمایی و هدایت: با کمک یک کوچ بیزینس، شما راهنمایی و هدایت مناسبی در مسیر توسعه و موفقیت کسب و کارتان خواهید داشت و می‌توانید از تجربه و دانش او بهره‌مند شوید.

• بهبود عملکرد: با کمک بیزینس کوچینگ، می‌توانید عملکرد کسب و کار خود را بهبود بخشیده و به اهداف مورد نظر خود نزدیک‌تر شوید.

• رسیدن به موفقیت سریع‌تر: با داشتن کوچینگ بیزینس، می‌توانید مسیر به سوی موفقیت را سریع‌تر طی کنید و نتایج مطلوب را با کمترین تاخیری بدست آورید.

چه چیزی در کوچینگ کسب‌ و کار توجه بیزینس‌ها را به خود جلب کرده است؟

یک کوچ کسب‌ و کار برای شفاف‌سازی چشم‌ انداز کسب‌ و کارها و چگونگی انطباق آن‌ چشم‌ اندازها با اهداف شخصی، صاحبان مشاغل را در اداره یک کسب‌ و کار راهنمایی و همراهی می‌کند. کوچینگ کسب‌ و کار فرآیندی است که بیزینس را از جایی که اکنون هست به مکانی که می‌خواهد باشد، سوق می‌دهد.

کوچینگ و منتورینگ گاهی ممکن است اشتباه گرفته شوند؛ زیرا در هر دو کوچ و منتور سال‌ها تجربه خود را بر سر میز می‌آورند. بزرگ‌ترین تفاوت این است که یک منتور به آموزش و انتقال تجربه خود به مدیر آن بیزینس تمرکز می‌کند؛ در حالی‌ که یک کوچ، صاحب کسب‌ و کار را در برنامه‌ریزی برای هدف همراهی می‌کند و صاحب بیزینس را مسئول موفقیت آن بیزینس می‌داند.

در کوچینگ کسب‌ و کار بعد از اسمارت‌ سازی هدف، بیزینس کوچ به شما کمک می‌کند تا اهداف و استراتژی‌های موردنیاز برای پیشرفت کار را در راستای رسیدن به هدف خود برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی کنید. یک کوچ کسب‌ و کار به‌ طور منظم، هر هفته یا ماهانه، با صاحب مشاغل دیدار خواهد کرد تا آن‌ها را در مسیر تعهدات بیان شده در جلسات کوچینگ گذشته نگه‌دارد. بیزینس کوچ‌ها به صاحبان کسب‌ و کار کمک می‌کنند تا اهداف خود را بفهمند و برای رسیدن به آن‌ها برنامه‌ریزی کنند. دیدگاه کوچ در مورد کسب‌ و کاری مشخص می‌تواند به صاحبان آن کمک کند تا ببینند کدام موارد فقط وظایف هستند و کدام یک از اهداف بلندمدت هستند.

آیا کسب و کارهای کوچک نیز به بیزینس کوچینگ احتیاج دارند؟

ممکن است این تله ذهنی برای شما پیش آید که من تازه کسب و کارم را شروع کردم نکند صحبت با یک بیزینس کوچ برایم بیهوده و به نوعی اتلاف وقت باشد و سوالاتی از این دست.

یادتان باشد این سوالات، فقط تله ذهنی هستند و ممکن است در اوایل کارتان شما را از پیشرفت و کسب تجربه های کارامد در حوزه کسب و کارتان دور کنند. فراموش نکنید بهره‌گیری درست و جهت‌دار از یک بیزینس کوچ حرفه‌ای تنها به کسب و کارهای بزرگ‌ محدود نمی‌شود، حتی اگر صاحب مغازه‌ای کوچک هم هستید، در دنیای رقابتی امروز، حتما تجربه صحبت با بیزینس کوچ را در اولویت‌های کاری تان قرار دهید؛ یادتان باشد زمان در گذر است و یادگیری درست، رفع موانع و شناخت نقاط مثبت و توانمندی‌های شما و کسب و کارتان، می‌تواند باعث جهش و پیشرفت کاری شما گردد و از شما یک برند معتبر بسازد.

پس در هر مرحله‌ای از کسب و کارتان هستین، لطفا اقدام کنید. هر زمان افکار منفی سراغتان آمد یا خواستین چنین انتخاب اثربخشی را پشت گوشتان بیندازید یاد جمله برایان تریسی بزرگ بیفتید که همواره وجود یک بیزینس کوچ حرفه ای در کسب و کارتان را به شما گوشزد می‌کند و بدان اعتقاد و باور راسخی دارد.

کسب و کارتان را برای تغییرات حاصل از بیزینس کوچینگ آماده کنید.

بعد از انتخاب بیزنس کوچ موفق و با تجربه برای کسب و کارتان، حال وقت آن رسیده که افراد و نیروی کار خود را آماده تغییر کنید؛ یکدفعه و بدون پیش آگاهی سعی نکنید تغییرات را در سازمان خود پیاده سازی کنید ممکن است باعث سکوت سازمانی یا به عبارتی ساده‌تر، سبب جبهه‌گیری افراد شود.

یک گفت و گوی حرفه‌ای با کارمندان و شرح فواید وجود بیزینس کوچ در سازمان و اثرات مثبتی که می‌تواند باعث درخشش بیشتر افراد در وظایف محوله‌شان در محیط کاری‌تان شود، صحبت کنید و نظرات پرسنل خود را جویا شوید. حق آنان است که بدانند افزایش بهره‌وری سازمانی، در گرو بهره‌گیری از جلسات بیزینس کوچینگ بهتر و عمیق‌تر روی می‌دهد. حتی می‌توانید برای کارمندان خود از افرادی همچون تیموتی گالوی، ورنرارهارد وتوماس لئونارد مثال‌هایی بزنید.

برای مثال، تیموتی گالوی در دهه هفتاد میلادی، با انتشار کتاب هایی در زمینه مربی گری ورزشی و رسیدن به موفقیت درونی در آمریکا، باعث انقلابی در زمینه کوچینگ و مربی گری در حوزه ورزشی شد. جامعه تشنه آن روزهای آمریکا، بی صبرانه آثار تیموتی را می خواندند و حتی طوری شد که بسیاری افراد تنها در حوزه ورزشی از آثار او استفاده نکردند، بلکه در سایر جنبه های زندگی در جهت خودآگاهی و پیشرفت شخصی از مضامین و مفاهیم آثار او بهره ها بردند و همین امر، باعث شکل گیری تحولی نوین در جامعه آمریکا شد. تیموتی با نوشتن چنین کتبی و معروفیت روز افزونش، به سخنرانی‌های زیادی دعوت شد و اثربخشی مربی گری را بیش از پیش، در میان مردم آمریکا رواج داد.

مدیر عامل سابق گوگل یعنی اریک اشمیت هم مثال خوب دیگری است؛ اشمیت در مصاحبه‌ها و نوشته‌هایش نقل می‌کند که به عنوان مدیر عامل چنین شرکت بزرگ و برند معروفی، حس می‌کردم نیاز به همراهی بیزینس کوچ ندارم و خودم به تنهایی می‌توانم وقتی اینقدر موفق هستم، تا اینکه روزی توسط یکی از همکارانم با بیزینس کوچینگ و اثرات بی‌نظیرش آشنا شدم، تازه آنجا بود که فهمیدم، سازمان و برندهای بزرگ و معروف هستند که شایسته همراهی یک بیزینس کوچ ماهر را دارند.

مرکز تخصصی مشاوره، منتورینگ و کوچینگ کسب و کار < راهبرد مشاوران رایان > با نام تجاری RMR بسیار مفتخر است که در این رابطه با استفاده از متخصصین این حوزه و بیزینس کوچ های حرفه‌ای ، در پروژه‌های اختصاصی، برگزاری همایش ها و دوره های رهبری و مدیریتی، آموزش و...رهبران و مدیران سازمانی و صاحبان کسب‌وکار، تیم های سازمانی و ...را یاری رسان است و با همراهی کسب و کار شما در جهت افزایش درآمد ،رشد و توسعه پایدار تا رسیدن به حداکثر پتانسیل در کوتاهترین زمان ممکن از طریق شخصی سازی خدمات و پشتیبانی خود متناسب‌ با نیازهای منحصر بفرد کسب‌وکار با نظارت و همراهی کوچ حرفه ای و تیم متخصص در خدمت شما عزیزان می باشد.

با عشق و افتخار تا رسیدن به وضعیت مطلوب همراه شما هستیم

راهبرد مشاوران رایان RMR را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید