راهبرد مشاوران
درخواست‌‌مشاوره
خانهکوچینگ مدیران سازمانی

کوچینگ مدیران سازمانی

کوچینگ سازمانی چیست؟

کوچینگ سازمانی، فرآیندی‌ست که با هدف ایجاد تغییرات سیستمی در یک سازمان، توسط یک یا تعدادی از کوچ‌ها طراحی و اجرا می‌شود. این فرآیند ممکن است با کوچینگ مدیران اجرایی یا تیم‌کوچینگ همپوشانی داشته باشد. برای فهم بهتر تفاوت‌ها بهتر است به اهداف هر کدام از این‌ها نگاهی بیندازیم.

کوچینگ سازمانی یک نوعی از تکنولوژی گفت و گو (مهارت) کوچینگ است. اگر شما مدیر یک سازمان یا شرکت هستید و قصد استفاده از مهارت کوچینگ را در شرکت یا سازمان خود دارید، می بایست یک کوچ استخدام کنید یا قرار داد پاره وقت با یک کوچ داشته باشید. کوچینگ سازمانی باعث پیشرفت مدیران و رهبران یک سازمان و سایر افراد داخل آن می‌گردد. این پیشرفت باعث می‌گردد که در نهایت آن سازمان رشد کند. کوچینگ سازمانی اعتماد به نفس کارکنان سازمان را به طرز قابل توجهی افزایش می‌دهد.

در واقع این مهارت یک بستر مناسب فراهم می‌کند که در آن بستر، افراد سازمان از هر جهت توسعه پیدا می‌کنند. کوچینگ سازمانی باعث می‌شود فرصت‌ها و موانع موجود در شرکت یا سازمان تشخیص داده شده و با امکانات و افراد و پتانسیل‌های موجود در همان شرکت و سازمان، موانع موجود برطرف شود.

اهداف کوچینگ سازمانی

هدف کوچینگ سازمانی به طور کلی، بهبود عملکرد و موفقیت سازمانی است. کوچینگ سازمانی به افراد یک سازمان کمک می‌کند تا مهارت‌ها، توانایی‌ها و دانش خود را بهبود بخشند. این افزایش مهارت‌ها می‌تواند به بهبود عملکرد فردی و تیمی، و در نهایت عملکرد سازمانی کمک کند.

توسعهٔ مهارت‌های رهبری و مدیریت تغییرات، افزایش انگیزه کارکنان و ارتباطات سازمانی، توسعه فرهنگ سازمانی، بهبود مشارکت اعضا، افزایش مسئولیت‌پذیری و بهبود عملکرد و روحیه کارکنان از مهم‌ترین اهداف کوچینگ سازمانی است. کوچینگ سازمانی از طریق ایجاد عملکرد مطلوب، به دنبال ایجاد تحولات مثبت در سازمان و حرکت به سمت پیشرفت است.

مزایای کوچینگ سازمانی

کوچینگ سازمانی به عنوان یک ابزار قدرتمند برای توسعه افراد و بهبود عملکرد سازمانی، مزایای بسیاری دارد که به رشد و پیشرفت سازمان کمک می‌کند. کوچینگ سازمانی به افراد و تیم‌ها کمک می‌کند تا عملکرد خود را بهبود بخشیده و با چالش‌ها و فرصت‌های موجود در محیط کار برخورد بهتری داشته باشند.

کوچینگ سازمانی با افزایش انگیزه کارکنان و همچنین با توسعهٔ مهارت‌های مدیریتی رهبران، رضایت شغلی بیشتری برای اعضای یک سازمان به همراه خواهد آورد.

کوچینگ سازمانی از طریق توسعه مهارت‌های فردی و بهبود کار تیمی، به افراد کمک می‌کند تا با محیط کاری خود انطباق بیشتری پیدا کرده و در مواجهه با موانع عملکرد بهتری داشته باشند.

ویژگی های یک کوچ موثر برای سازمان

یک کوچ مؤثر برای سازمان باید دارای تخصص و تجربه کافی در زمینه کوچینگ سازمانی باشد. این تخصص شامل داشتن تحصیلات، مدارک مرتبط، تجربه کاری موفق و آشنایی با فرآیندها و چالش‌های سازمانی است. داشتن مهارت ارتباطی بالا نیز یکی دیگر از ویژگی‌های کوچ مؤثر است. چنین فردی باید قادر به گوش‌دادن فعال، ارتباط برقرارکردن با مخاطبان مختلف و ارائه بازخوردهای سازنده باشد.

همچنین کوچ باید قادر به تحلیل وضعیت‌ها، شناخت الگوهای رفتاری و ارائه راهکارهای استراتژیک برای حل مشکلات بوده و توانایی تشویق و الهام‌بخشی به افراد را داشته باشد تا بتواند آن‌ها را نسبت به دستیابی به اهدافشان ترغیب کند. تعهد به پیشرفت مداوم و تمایل به بروزرسانی و بهبود مهارت‌ها و دانش‌های فردی نیز از دیگر ویژگی‌های یک کوچ موثر برای سازمان است.

نقش و اهمیت کوچینگ سازمانی در کسب و کار

توسعه مهارت و توانمندی یکی از نقش‌های مهم کوچینگ سازمانی در کسب‌وکارهاست. کوچینگ سازمانی افراد را در بهبود مهارت‌ها و توانمندی‌های مورد نیاز برای انجام وظایف، کیفیت عملکرد و افزایش بهره‌وری یاری می‌دهد.

کوچینگ سازمانی از طریق ارتباط موثر با کارکنان و ارائه حمایت‌های لازم، می‌تواند انگیزه و رضایت شغلی را افزایش داده و به افراد کمک کند تا بهترین نسخه از خود را در محیط کار به نمایش بگذارند. تسهیل در مدیریت تغییرات نیز یکی دیگر از اهمیت‌های کوچینگ سازمانی در کسب‌وکار است. در مواجهه با تغییرات، کوچینگ سازمانی می‌تواند افراد را در انطباق با تغییرات کمک کرده و فرآیندهای تغییر را بهبود بخشد.

کوچینگ سازمانی چگونه عملکرد شرکت یا سازمان را ارتقاء می‌دهد

1. کوچینگ سازمانی، تعهد افراد داخل سازمان را زیاد می‌کند.

2. کوچینگ سازمانی، عملکرد فردی تک تک افراد داخل سازمان را بهتر می‌کند.

3. کوچینگ سازمانی باعث می‌شود که افراد داخل سازمان، پتانسیل‌های خود را بهتر بشناسند و آنها را افزایش دهند. در واقع کوچینگ سازمانی باعث می‌شود، هر فردی نقطه قوت خود را بشناسد.

4. کوچینگ سازمانی باعث بیشتر شدن انگیزه افراد داخل سازمان می‌شود.

5. کوچینگ سازمانی باعث می‌شود، افراد داخل سازمان احساس کنند که سازمان برای آنها ارزش و اهمیت قائل می‌باشد.

6. کوچینگ سازمانی، افراد داخل سازمان را مسئولیت پذیر می‌کند.

کوچینگ سازمانی تا چند نفر را پوشش می‌دهد

کوچینگ سازمانی قادر است به صورت همزمان تا حد چند صد نفر را تحت پوشش قرار دهد. البته می‌بایستی همه این چند صد نفر، عضوی از یک سیستم یا سازمان واحد باشند. اینکه این افراد مسئولیت‌های مختلفی در آن سازمان داشته باشند، اشکالی ندارد. در واقع کل سازمان به عنوان مراجعه کننده یا مراجع یا کوچی یک کوچ سازمانی به شمار می‌روند.

در چه شرایطی نیاز به کوچینگ سازمانی بیشتر است

هنگامی که شرایط یک شرکت یا سازمان خوب نیست، نیاز به کوچینگ سازمانی و استفاده از یک کوچ سازمانی در آنجا بیشتر است. بدیهی است که این سازمان‌ها و شرکت‌ها بهتر است قبل از درگیر شدن با بحران، به استفاده از کوچینگ سازمانی روی بیاورند. در واقع از زمان تاسیس شرکت یا سازمان، باید از کوچینگ سازمانی استفاده کرد.

فرم درخواست کوچینگ

ارسال
راهبرد مشاوران رایان RMR را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید