هدف از دریافت مشاوره بازاریابی این است که علاوه بر رصد و حفظ مشتریان فعلی و بازارها، مشتریان و بازارهای بکر و جدید نیز مورد شناسایی قرار گرفته و برای گرفتن سهم از بازار، برنامه ریزی انجام شود.
قبل از اینکه ما به این سوال پاسخ دهیم که مشاوره بازاریابی چیست؟ شما به این سوال پاسخ دهید که اگر شرکت رقیبتان اتهاماتی بیاساس به شرکت شما وارد کند، (اتهاماتی کاملا جعلی) و مردم این اتهامات را باور کنند، تقصیر مردمی است که این اتهامات را باور کردند یا تقصیر شما است که نتوانستید آنها را اقناع کنید؟ در بازاریابی نوع تصوری که در مشتری ایجاد میکنید مهم است! بنابراین در پاسخ به سوال بالا باید گفت مردم هیچ تقصیری ندارند، تقصیر از بازاریابی شما است و برنده کسی است که توانسته این تصور را در مردم ایجاد کند! این مطلب به اهمیت اینکه مشاور مارکتینگ چیست خواهد پرداخت و به اینکه یکی از مهمترین وظایف مشاور بازاریابی همین ایجاد «تصور» در مردم (یا مشتری) است.
در دنیای مدرن و پیشرفته، حفظ بیزینسها، از اهمیت بسزایی برای افراد، برندها و صاحبان کسب و کار برخوردار است. یک برند قدیمی سالها تلاش کرده تا به جایگاه موفقیت و سود دهی دست یابد و از طرفی هم یک برند و شرکت جدید هم نیاز دارد تا با تلاش بیشتر، علاوه بر حفظ جایگاه خود در بازار و بین رقبا، آینده خود را تضمین کند.
به همین دلیل، تمامی بخشها، عناصر و دپارتمانهای یک برند، باید با جدیت و رعایت اصول حرفهای با یکدیگر در تعامل باشند. اما در این بین، یکی از مهمترین گزینههایی که باعث میشود تا برند و شرکت جایگاه خود را حفظ کرده و در مسیر پیشرفت گام بردارد، شناخت بازار آن هم به شکل صحیح و اصولی است.
این مورد مهم برای همه شرکتها، چه قدیمی و سنتی و چه مدرن و جدید میباید انجام شود که مسئولیت این امر خطیر و پرچالش، به عهده واحد بازاریابی است. به طور حتم، مشاوره بازاریابی یکی از اصول مهم هر شرکت برای شناخت صحیح از بازار محسوب میشود.
در دهههای گذشته، برندها و شرکتهای مختلف، به دلیل ثابت بودن یا نوسان کم بازارها و رقابت نه چندان زیاد، چندان به امور مارکتینگ و بازاریابی علاقه نداشته یا آن را در حد محدودی دنبال میکردند. اما امروزه رقابتها شدید شده و بازارهای بکر و جدید به وجود آمدهاند.
بنابراین، هر شرکتی نیاز دارد تا به صورت حرفهای و کامل، از بازارهای مختلف، رقبا و شیوههای گوناگون مارکتینگ و سایر موارد مرتبط، آگاه شده و در زمان بندیهای تعیین شده، اهداف و اصول خود را پیاده سازی کند. اینجا است که هر شرکتی به مشاور بازاریابی نیاز دارد. اما مشاور مارکتینگ چیست؟
شما از این مشاور استفاده میکنید تا بتوانید در مشتریان خود تصور ایجاد کنید. بازاریابی و تبلیغات دادن حس خوب به مخاطب است و مشاور بازاریابی این خدمت را به شما میکند.
هدف از دریافت مشاوره بازاریابی این است که علاوه بر رصد و حفظ مشتریان فعلی و بازارها، مشتریان و بازارهای بکر و جدید نیز مورد شناسایی قرار گرفته و برای گرفتن سهم از بازار، برنامه ریزی انجام شود.
یک مشاور بازاریابی میبایست تا علاوه بر ارائه مشاورههای حرفهای، تیم خود را نیز برای انجام امور مورد بحث، هدایت و مدیریت کند. ضمن اینکه مشاور مارکتینگ از خلاقیت خود استفاده کرده و به اصول مدرن بازاریابی و شیوههای حسابگری و اقتصاد نیز، توجه خاصی داشته باشد. اما وظایف این مشاور بازاریابی به اینجا ختم نمیشود.
امور مارکتینگ و بازاریابی با مجموعه وسیعی از دادههای خام و اطلاعات گسترده، سر و کار دارد، به همین دلیل نیاز است تا این موارد به دقت توسط مشاور مارکتینگ رصد شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرد تا استراتژیها و برنامه ریزیهای کوتاه مدت یا بلند مدتی بر اساس این موارد انجام گیرد.
یک مشاور بازاریابی یا مارکتینگ خوب کسی است که میتواند به رشد قطعی کسب و کار شما کمک میکند، آنهم بیشتر زمانی که شما دچار چالش و رکود هستید، این مشاوران میتوانند کمک کننده باشند.
بنابراین، با انجام یک مشاوره بازاریابی صحیح و اصولی، مشتریان بیشتری جذب شده و با افزایش عملکرد آن برند در زمینههای مختلف تجاری، سود بیشتری نیز حاصل میشود.
ضمن اینکه وظایف مشاور بازاریابی به این موارد محدود نشده و مشاور مارکتینگ باید در زمینه تبلیغات نیز به شرکتها کمک کرده و به آنها همفکری دهد و با شناسایی نقاط ضعف مشتریان و برندها، سعی کند تا برای بهبود آنها تلاش نماید. بدین ترتیب، مشاور مارکتینگ، با انجام این موارد مهم میتواند به برندها کمک کند تا با برخورداری از مشاورههای بازاریابی مطلوب و حرفه ای، تصمیمات درستی را اتخاذ کرده و برنامه ریزی و استراتژی مناسبی را انجام دهند.
اگر چه افراد و شرکتها توانایی حل مشکلات خود را دارند، یعنی توانایی فکر کردن، دوباره فکر کردن، تصمیم گرفتن، رفتار کردن و تغییر رفتار خود را دارند، اما ممکن است در این راه اشتباه کنند یا اگر تصمیم درست گرفتهاند، سرعت تصمیمگیری آنها کند و آهسته و وقت و نیروی زیادی صرف آنها شود. در حالی که یک مشاوره بازاریابی خوب میتواند به افراد و شرکتها کمک کند تا خوب فکر کنند، تصمیم بگیرند و عمل کنند، به فرآیند تغییر رفتار و بهبود مشکلات آنها، سرعت بخشد و از هدر رفتن نیروها جلوگیری کند و در نهایت توان پیشبینی، ارزشیابی و بهبود تغییرات رفتاری را بالا ببرند.
در واقع هدف مشاوره بازاریابی آن است که مبنایی فراهم آورد که فرد یا شرکت را به شناخت تواناییها، نقاط ضعف خود، شناخت مشکلات و تعریفی درست از آن، کشف امکانات و فرصتهای واقعی، پرهیز از ایده آلگرایی محض و بررسی تهدیدها و ریسکها سوق دهد. یعنی شرکت یا فرد SWOT خود را بشناسد.